4x4 logo

7. forduló + díjkiosztó, Hajmáskér – 2011. október 01.

Zárófutam és díjkiosztó

           A 2011-es bajnokság záró futamát a Veszprémhez közeli Hajmáskéren rendeztük meg. A helyszín kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettünk; kis mértékben befolyásolta az időjárás, nagyobb mértékben pedig a terület adottságai és múltja – Hajmáskéren ugyanis már nem egy verseny volt, és a 2005-ös Európa Bajnokság helyszíneként is szolgált. Az időjárás nagyon kedvező volt, sőt – ahhoz képest, hogy október eleje volt, inkább augusztusi meleg és napsütés árasztotta el a pályákat.
Mindenki nagy örömére szombat reggelre egy népes mezőny sorakozott fel; mind a nézők, mind a versenyzők terén. A pályák talán a szokásos nehézségi szint fölé is emelkedtek – ahogy ezt az egészségügyi problémáinkat ellátó fiatal egyén is megállapította. Persze nem történt semmilyen baleset, így csak a vasárnap reggelre megfáradt arcokat és egy kocsiajtóhoz csípett ujjat kellett ápolnia.
A hétvége folyamán mindegyik kategóriában megvolt a sajátos küzdelem. Az amatőr Fun kategóriában 6 versenyző mérkőzött meg. Original-ban Kovács József kitartóan küzdött és próbált feljebb jutni – ahogy Kónya János is próbálta megelőzni a tavalyi bajnokot, Eigner Mihályt, aki viszont keményen állta a sarat és maga mögé utasítva a többieket újabb 1. helyet zsebelt be. Standard-ben a Varga-testvérpár, Jeromos és Béla állhatott a dobogó legfelső fokára (ahogy idén legtöbbször) – megelőzve ezzel a tavalyi bajnokot, Takács Jánost és Takács Attilát. Modified kategóriában a már megszokott küzdelem zajlott az 1. helyért, ám ebbe most beszállt egy régi-új versenyző Hartung Balázs, és navigátora, Szabó Lajos, aki szintén öreg versenyző, de még öregebb navigátor. A ”nagyok” kategóriájában, ProModified-ban a srácok leírhatatlan dolgokat műveltek, és ismét kiélezett küzdelmet folytattak. A hétvégén akár ”no comment” kategóriásoknak is keresztelhettük volna őket, ugyanis a pályán és azon kívül is rendesen kitettek magukért a srácok – ahogy a többi kategória versenyzői is, csak 1-2 fokkal finomabban. A különböző külső hatások senkiben nem okoztak testi vagy lelki sérülést, csak a sorrendet változtatták meg a hétvége végére;  Hajdu Róbert és Fábián Renáta elorozták az első helyett a többiek elől.
A fergeteges hangulathoz hozzájárult a kedvező időjárás, a népes mezőny és nem utolsó sorban a szombati buli is. Ez is azt bizonyítja, hogy az éves díjkiosztás során Hajmáskér jogosan nyerte el a Legjobb Helyszínért járó vándorkupát. Original-ban Eigner Mihály megvédte a bajnoki címét, a 2. és a 3. helyezést viszont nagyon kevés választotta el egymástól. Varga Jeromosék megnyerték a Standard kategóriát – maguk mögé utasítva ezzel a tavalyi címvédőt. Őri Attila és Katona Vilmos az ”újak” lendületével megszerezték a Modified bajnoki címet. A tavalyi ProModified-os bajnok, Boros Csaba megőrizte az 1. helyet – annak ellenére, hogy sokan pályáztak rá jó esélyekkel. Idén útjára indítottunk egy másik vándorkupát Master of Trial néven, amit a hozzáállás, a kitartás és az elért eredmények alapján ítélünk oda, első tulajdonosa pedig Boros Csaba lett. 3 különdíj is kiosztásra került; Kárpáti Roland és Richter Zsolt a kitartó versenyzésért, Őri Attiláék pedig a kitartó, helytálló küzdésért kaptak díjat, valamint a fotósunk által felajánlott különdíjat is Őri Attiláék nyerték meg – egy plakátot az év leglátványosabb szekcióteljesítés egy pillanatáról. Mindenkinek gratulálunk!
Szeretnénk megköszönni a pályabírók és a szervezők egész éves munkáját és segítségét – lehetővé téve ezzel a bajnokság minden fordulójának megrendezését! Köszönet a versenyzőknek, akik végig kitartóan küzdöttek! Várunk mindenkit jövőre is, a megszokott arcokat, és az újakat is, akik kedvet kaptak a triálozáshoz!

Lejegyezte: Liza
Lefotózta: MTTE

hajmasker

2011 eredmenyek honlap 01