4x4 logo

6. forduló, Csömör – 2011. szeptember 10.

Egy bíró szemszögéből

           2011. szeptember 10-11-én került megrendezésre az utolsó előtti futam Budapest mellett, a csömöri sóderbányában. Jó hangulatban telt a hétvége, köszönhetően a kiélezett, duplaszorzós versenynek, a szokásos és újított pályáknak, és a hűvösnek kicsit sem mondható időnek.
A kezdeti nehézségek ellenére hamar belerázódtunk a szokásos menetbe. Bár szombat délelőtt még felhős volt az ég, már lehetett érezni, hogy délután nem fogunk fázni – így a versenyzőket nem csak Fajesz trükkös pályái, hanem az időjárás is megizzasztotta. És ha már a pályárkról van szó, Fajesz meglepett minket egy új típussal is; az úgynevezett ”lépegetős” pályával, ami nem egy versenyzőpárosnak okozott nehézséget. Emellett néhány pálya olyannyira komplikáltnak tűnt, hogy minden versenyző az utolsó pillanatban próbálta teljesíteni őket. Nagy örömünkre 3 Fun-os indulónk is volt – őket Őri Attila buzdította a versenyzésre. Pár régi arccal is találkoztunk; Bella Gábor, mint régi-új versenyző tette próbára magát, de szombat délelőtt műszaki probléma miatt sajnos fel kellett adnia a versenyzést. A másik ”új” arc, Kovács József – aki régen Fábián Renáta navigátoraként állta a sarat – most Original-ban vette át a sofőr szerepét és tette próbára újonnan vásárolt Suzukiját; két fát egyszerre mászott meg az első két kerekével. A duplaszorzós verseny leginkább a ProModified-os vetélytársakat késztette számolásra és a legjobb forma hozására.
Hétvégi rendezvényünk a megszokotthoz képest jóval több kíváncsiskodót vonzott a bányába – őket természetesen a szokásos és újnak mondható mutatványokkal is szórakoztatták a versenyzők. Persze a talajból adódóan ennek a nézők nem mindig örültek – különösen, amikor több köbméter homokot zúdítottak rájuk…
Bár több helyen voltunk elszállásolva, talán az egyik legjobb hangulatú versenyt sikerült összehozni. Ennek alapjául a már jól összeszokott kis csapat, a ”mag” szolgált. A verseny megszervezése és lebonyolítása során sok segítséget nyújtattak Krucsó Zoltánék, Őri Attiláék és Zsom Lajos és csapata, akik elláttak minket a 2 nap során finomságokkal és hűsítő üdítőkkel. Ezúton szeretnénk megköszönni a segítséget!
A kölcsönös segítőkészség, az állandó versenyezni vágyók, a lelkes szervezők, bírótársak. Ez mind alapja egy erős, stabil falnak, amelyet mi próbálunk építeni biztos darabokkal. De mint minden épületben, itt is vannak gyenge téglák, amelyek az idő sorával egyszer kilazulnak, és elhagyják a biztonságot jelentő ”erődöt”…
Az utolsó forduló október első hétvégéjén, Hajmáskéren kerül megrendezésre, az éves díjkiosztóval egybekötve. Várunk mindenkit, aki idén autóba ült pályáinkon, valamint a rendezőség stabil tagjait, akik egész évben hozzájárultak a sikeres lebonyolításhoz!

Lejegyezte: Liza
Lefotózta: MTTE

csomor2011