4x4 logo

5. forduló, Vásárosdombó – 2011. július 23.

 2011. július 23-24-én került megrendezésre az EB-re felkészítő futamunk. Helyszínként a jó öreg Vásárosdombót választottuk (kiváló edzési lehetőséget nyújtva ezzel a versenyzőknek, hogy EB előtt egy hasonló terepű pályán is versenyezhessenek), pechünkre viszont nem ez volt a legalkalmasabb időpont, ugyanis az egész hétvégét eső, jobb esetben csak esőfelhők kísérték végig…
Nyár közepén jól megtréfált minket az időjárás. Míg az előkészületek során legtöbbször napsütés volt, és a pályaépítő brigád legalább 35°C-os hőségben ütötte a karókat, addig szombat reggelre már bőven befelhősödött az ég, majd pontosan a szekciók nyitásakor elkezdett esni is. Egy kis ideig vártuk, hogy elálljon, aztán az egyre jobban összeálló esőfelhők miatt felhagytunk a reménykedéssel. Összeszorítottuk a fogunkat, és nekikezdtünk a lazának egyáltalán nem mondható hétvégének. Mivel az eső majdnem minden pályát a saját kedvére formált át, a versenyzőknek korán sem volt egyszerű feladatuk – így néhány pályán már az is óriási sikernek számított, ha valaki meg tudta közelíteni az 1-es kaput.
Miután mindenki kellően összesározta magát, és az autókból látszólag 4 keréken guruló sárkupac lett, elállt az eső, és kisütött a Nap. Ennek köszönhetően az agyagos sár remekül beleivódott a ruhákba – emlékezetes nyomot hagyva ezzel a hétvégéről.
Kitartó kis csapatunk sikeresen átvészelte az első napot, így este következhetett a jól megérdemelt ”pihenés”.  Fajesz remek szarvaspörkölttel várt minket Dombóváron, majd a vacsora után mindenki átélhette a játékgépek nyújtotta élményeket csocsó vagy éppen darts formájában. Mások inkább az iszogatásba, és a beszélgetésbe merültek bele.
Mire mindenki a helyére került, nem maradt több időnk az alvásra pár óránál, így vasárnap reggel újból ”friss és üde” arcokat láttunk. A második nap már szerencsésebb volt – leszámítva a több helyen gondot okozó sártengert és dagonyát -, ugyanis a verseny ideje alatt nem esett az eső, csak az eredményhirdetés után.  Délelőtt az RC triálos csapat is megérkezett, majd ők is próbára tették autóikat a sáros terepen. Ennek ellenére kevesebb néző merészkedett le a ”sárgödrökhöz”, mint az első napon.
Összegezve a hétvégét; az a kis csapat, aki esőben, szélben és világvégekor se hátrál meg, és eljön egy jót versenyezni, a rendezőség, aki mindig kitartóan odateszi magát – pályabírókat, fotóst és büféseinket is elismerés illeti -, és mindenki, aki egy kicsit is hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához büszke lehet magára! Köszönet a csapatnak – és persze Fajesznak, aki rengeteg időt és energiát is belefektetett abba, hogy Vásárosdombón ismét egy látványos esemény jöjjön létre!
A következő forduló szeptemberben kerül megrendezésre Csömörön, augusztusban pedig a szép számmal benevezett magyar csapatunk fog megküzdeni az Európa Bajnoki címért. Ezúton kívánunk nekik sok sikert!

Lejegyezte: Liza
Lefotózta: MTTE

 

vasarosdombo2011