4x4 logo

4. forduló, Pusztaederics – 2011. június 26.

Az idei év 4. fordulóját – mondhatni nyárnyitó futamot – a tavalyi év legjobb helyszíneként megszavazott Pusztaedericsen rendeztük meg. A rendezőség örömére szép számmal jelentek meg versenyzők – ennek köszönhetően a 200 fős faluban a forgalom az átlagoshoz képest feltűnően megnőtt.

            Szokásainkhoz híven minden az előmunkálatokkal kezdődött. Csütörtök délutántól péntek délig minden rendben ment, a pályák egy része már el is készült, ám péntek délután az időjárás közbeszólt, így szakadó esőben, nem kis erőfeszítések árán sikerült befejezni az összes pályát.

Néhány versenyző már péntek este megérkezett, a többiek másnap reggel tették le az autóikat, ahogy a helyi erők is. A menetrend most is változatlan volt; nevezés, eligazítás, majd a szekciók teljesítése következett. Mivel a pályák az erdőben voltak, a versenyzőknek meg kellett birkózniuk pár akadállyal: a csúszós avarral, útban lévő fákkal és persze a pár méteres ”szakadékokkal” is.

Délután került sor a Fun Junior kategória lebírálására, ahol a vállalkozó szellemű fiatalok mutathatták meg, mit tudnak – néhányan vetekedve a Fun kategóriás versenyzőkkel.

Az első napot egy kicsit sem szolidnak mondható bulival zártuk (nem túlzás azt mondani, hogy a vasárnapot kezdtük vele…), így a hangulat ismét a tetőfokra hágott.

Vasárnap már nem a pörgés jellemezte a társaságot – már amikor az egész csapat újra összeállt, ugyanis az éjszakai buli egy-két embert csak a reggeli órákban vonzott vissza a szállásra. A második napra már az idő se volt a legkedvezőbb, de szerencsére ezt az erdőben nemigen éreztük meg.

Természetesen most is voltak szép mutatványok, ahogy már megszokhattuk; bukfencezések, átfordulások – és talpra állások, nem túl veszélymentes fejre esések, vagy éppen a fa stabilitását tesztelő ütközés.

            Összességében remek versenyen vagyunk túl, a hangulat a szokásosnál is jobb volt, a területből adódóan a versenyzők is nagyobb kihívások elé voltak állítva, a rendezőség pedig elégedetten dőlhetett hátra a sok munka után. Köszönet Varga Jeromoséknak és a szokásos kis csapatnak az erőfeszítésekért, a lebonyolításért és a helytállásért!

Az 5. forduló július 23-24-én kerül megrendezésre Vásárosdombón, ahol már 2005 óta rendszeresen vannak triál futamok. Ez a jól megszokott és közkedvelt helyszín idén azért is lesz még kedvezőbb, mert az utána következő Európa Bajnokságon a versenyzőknek hasonló talajon kell bizonyítaniuk. Ezért is lesz egy remek alkalom arra, hogy az EB előtt még egyszer utoljára összemérjétek autóitokat és magatokat, kár lenne kihagyni! Minden érdeklődőt várunk, izgalomban nem lesz hiány!

Lejegyezte: Liza
Lefotózta: MTTE

pusztaederics2011