4x4 logo

2012. évi 4×4 Triál Bajnokság díjkiosztó, Balatongyörök – 2013. február 16.

2012 ”záró futama” – díjkiosztó Balatongyörökön

            A 2012. évi 4×4 Triál Bajnokság díjkiosztó ünnepsége rendkívüli módon idén 2013-ra tolódott. Február 16-án, szombaton, a hagyományokhoz híven a balatongyöröki Hotel Panorámában tartottuk díjkiosztó gálánkat egybekötve egy kis pihenéssel.

             A válság tetőzése ellenére sikerült végigcsinálni a tavalyi évet is, köszönhetően a kitartó versenyzőknek, segítőink áldozatkész munkájának és azon személyeknek, akik anyagilag is támogatták a sportágat. Köszönet illeti az Eurotrial Team Hungary-t és a Dél-Balatoni 4×4 Terepjárós Egyesületet, akik munkájukkal segítették a bajnokság szervezését és lebonyolítását!
Az ETH nemzetközi szinten is képviselte az országot a 2012-es svájci Európa bajnokságon, ahol Eigner Mihály vezetésével rendkívül eredményesen szerepelt a 7 autós magyar csapat: original és promodified kategóriában is elhoztuk az 1. helyet. Emellett mindenki tisztességesen helytállt és kiderült az is, hogy a „király kategóriában” a jövőben feltörekvő, komoly ellenfelekre számíthatnak más nemzetek versenyzői Boros Csaba és Hajdu Róbert személyében.

2013. 4X4 TRIÁL BAJNOKSÁG
2013 sem maradhat bajnokság nélkül, idén is 5 fordulót tervezünk (ezek tervezett időpontjai már láthatóak a honlapon és Facebookon is), augusztusban pedig ismét lesz EB. A lehetőségekhez mérten és a törvények betartásával idén is azon leszünk, hogy jobbnál jobb versenyeket szervezzünk versenyzőinknek! Ehhez minden feltétel biztosított, viszont ha bárki bármilyen segítséget nyújt, azt szívesen vesszük!

EREDMÉNYEK 2012-BEN
A komolyabb dolgoktól viszont térjünk át a tavalyi bajnokságra! Minden dobogósnak és különdíjasnak a GPS nyomkövető Kft. felajánlott plusz jutalmat – nekik ezúton szeretnénk megköszönni a felajánlásokat!
Original kategória:
– 6. Fábián Renáta és Hajdu Róbert
– 5. Tóth Dániel és Sipos Krisztina
– 4. Léránt Vilmos
– 3. Eigner Mihály, mivel itthon próbálgatta magát más kategóriában is, viszont begyűjtött egy újabb európa-bajnoki címet.
– 2. Ferenczi Sándor és Ferenczi Nikolett, egy olyan páros, akik szinte a semmiből bukkantak fel, ám a versenyeken való kitartó részvétel meghozta gyümölcsét; a folyamatos fejlődés pedig nemcsak autójukon, hanem a sofőr vezetési technikáján is észrevehető.
– 1. Sollich György, akinek vezetési technikája fordítottan arányos autójának romló állapotával.
Standard kategória:
– 4. Szabó Lajos és Hartung Péter
– 3. Takács Attila és Takács János
– 2. Takács János és Takács Attila
– 1. Varga Jeromos és Varga Béla, akik idén is hozták a szokásos formájukat, így stabilan tartják a helyüket.
Modified kategória:
A kategória versenyzői az utóbbi évek legnagyobb közdelmét vitték végig; hogy miért így alakult a sorrend, azt viszont csak ők tudhatják. A végsőkig küzdöttek a legjobb helyekért és a verseny szinte az utolsó pillanatban dőlt el.
– 6. Vég Sándor és Bakos László
– 5. Bakos László és Vég Sándor
– 4. Ottling Tamás és Ringhoffer Ákos
– 3. Őri Attila és Katona Vilmos, akik folyamatos fejlődésükkel legyőztek tapasztaltabb versenyzőket, de az idei 1. és 2. helyezett túl nagy falatnak tűnik – legalábbis egyelőre.
– 2. Krucsó Zoltán és Bartos Julianna Süni
– 1. Füzesréti Bálint és Takács Dóra, egy olyan páros, akik idén tértek vissza a versenyzők közé. Gyenge kezdés után erősen visszaestek, a somogybabodi fesztivál után pedig egy lyukas garast sem adtunk volna az autójukért, de innen volt szép nyerni!
Promodified kategória:
Több versenyző is nekivágott a bajnokságnak, ám nagy részük elrettent a kihívástól, így abszolút 1. Magyar Szilárd és Kovács Krisztián.
Prototype kategória:
A versenyzők az autóépítgetéseknek köszönhetően egy ideig küzdöttek egymással, de csak egy maradt, akinek az autója végig szerepelt: abszolút 1. Boros Csaba.

2012 legjobb helyszíne szavazás alapján Somogybabod lett; a díjat a DTE elnöke, Szabó Lajos vehette át.
A 2011-ben alapított Master of Trial vándorkupát a tavalyi mestertől, Boros Csabától 2012-es teljesítménye alapján Magyar Szilárd vette át.

A TÁMOGATÓK
Ahhoz, hogy a versenyzők idén is újabb kupákat zsebelhettek be, többek között kellett jó pár ember kitartó és lelkes munkája a tavalyi évben is, amelyet szeretnénk megköszönni és leszögeznénk, hogy továbbra is számítunk rájuk!
-bíróink: Fias Szabolcs, Lengyel Ágnes, Csokona Liza, Németh László, Vincze Péter, Paizs Ottilia, Kapronczai Gyöngyi, Kalocsai Zsuzsanna
-adminisztrátorunk: Pavelka Tímea
-2 lábon járó mentőegységünk: Remzső Péter
-fotósunk: Bagdi Ádám.
Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a támogatást Magyar Sziszinek és Hajdu Robinak, valamit Eigner Misinek is, akit újabb európa-bajnoki címe miatt is jutalomban részesítettünk.

Gratulálunk az elért eredményekhez, reméljük, idén is hasonló vagy még nagyobb küzdelmek lesznek a dobogós helyekért! Köszönjük a támogatást és a segítséget a fent említetteknek! Találkozunk 2013 első versenyén, melynek időpontja április 20., (a helyszín még kérdéses, de időben közzé fogjuk tenni!), addig mindenkinek rengeteg ideje van ráhangolódni egy újabb küzdelmekben gazdas, izgalmas triál-szezonra!

Lejegyezte: Liza
Lefotózta: Csoki

2012 eredmenyek honlap 01