4x4 logo

1. forduló, Ácsteszér – 2016. április 17.

Új év – új remények

2016-ban a Magyar Terepjárós Triál Sport Egyesület újra 4×4 Triál Bajnokságot rendez. Sajnos az előző két évben egy-egy 4×4 Triál Kupa megrendezésére volt csak lehetőség, de idén újra nekivágtunk egy többfordulós bajnokságnak, melynek első állomása egy eddig ismeretlen területen zajlott.

   Április harmadik hétvégéjén, Ácsteszéren rendeztük meg a bajnokság első fordulóját. Ez a helyszín korábban még nem adott otthont egyetlen triálnak sem, ezért sok energiát és időt igényelt az előkészületek lebonyolítása: a többszörös terepszemléktől, a terület-alakításokon át egészen a környék felfedezéséig. De a befektetett energia megtérült: az első forduló több, mint jól sikerült. A versenyzőknek egy teljesen új terepen kellett bizonyítaniuk, így nagyobb volt a küzdés is – ám a jó hangulat most sem maradt el.

   A hétvége a már megszokott „másfél-napos verseny” szerint zajlott: szombaton 8, vasárnap délelőtt pedig 4 pályát kellett mindenkinek teljesítenie. Bár a szombati nap végére néhány versenyző technikai okok miatt sajnos feladni kényszerült a versenyt, a vasárnapi létszám ennek ellenére sem csappant meg különösebben. Ugyan több lelkes, helyi versenyzőre számítottunk, de a nevezők száma nélkülük sem volt alacsony. Original kategóriában 8 versenyző indult. Érdemes megemlíteni, hogy 3 esetben hölgy ült a volánnál, közülük ketten a „feltörekvő generáció” lendületével nyomták le a hétvégét – nem is akárhogyan: Varga Laura a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Takács Aliz pedig a 4. helyezést érte el. Az első helyet Eigner Mihály, a másodikat pedig a Kónya János – Oross Tamás páros hozta el. Mindketten többszörös Európa Bajnokok, de talán a jövőben érdemes lesz a gyengébbik nemre is odafigyelni…

Standard kategóriában is népes mezőny jött össze. Az első helyet magabiztos vezetéssel Molnár Zoltán Mofly és Szűr Balázs szerezte meg. Nem is csoda, hiszen Mofly 2015-ben San Marinoban a standard kategória Európa Bajnoka lett – amiért egy évre elnyerte egyesületünktől a Master of Trial vándorkupát. Második helyen Takács Attila – Takács János végzett, a harmadik helyet pedig Szabó Lajos és Hartung Péter szerezte meg – méltón képviselve ezzel a Dél-Balatoni 4×4 Terepjárós Egyesületet.

Modified kategóriában az első helyért való küzdelem szorosra sikerült: az első helyet Bakos László, a másodikat pedig Varga Jeromos szerezte meg – aki mindössze 24 ponttal maradt le. A következő pusztaedericsi fordulón újra összemérhetik, hogy a számukra hazai terepen melyikük a jobb… Harmadik helyen Fábián Tibor végzett – a már megszokottnak mondható UAZ-zal.

Promodified kategóriában két induló volt, de sajnos egyikük sem tudta befejezni a versenyt. A Magyar Róbert – Magyar Vivien párosnak még szombaton véget ért a verseny, így Magyar Szilárdé lett az első hely. Annak ellenére, hogy csak ketten voltak, sok látványos pillanatot hoztak el a helyi közönségnek.

                Összességében egy eredményes és jó hangulatú versenyt tudhatunk magunk mögött – köszönhetően az időjárásnak is: ugyanis egész hétvégén napsütéses, meleg időnk volt. Köszönjük a versenyzőknek a részvételt, a rendezőség tagjainak a lebonyolításban való közreműködést, Ottling Tamásnak és Fehér Szabolcsnak pedig a segítséget, hogy megrendezhettük a versenyt! Reméljük, a nézők is élvezték, és sok maradandó pillanatot okoztunk nekik!

Várunk mindenkit a 2. fordulóra, amelyet június harmadik hétvégéjén, 18-19-én rendezünk meg Pusztaedericsen!

M.T.T.E. rendezősége

Lejegyezte: Liza
Fotók: Csoki

2016 acsteszer eredmenyek